QUÈ ÉS?

L’osteopatia és una medicina natural, l’objectiu de la qual és restablir el normal funcionament del cos a través del tractament de les causes originàries del dolor o la disfunció.

L’osteopatia es basa en l’observació de l’organisme com una unitat. La seva finalitat és buscar l’equilibri i l’adequada interacció dels diversos sistemes del cos per aconseguir i mantenir el màxim estat de salut. D’aquesta forma el propi cos tindrà la capacitat de resoldre les alteracions i trastorns que ens puguin afectar.

Osteopatia significa “per la via de l’os”, per això moltes de les tècniques es realitzen sobre el sistema múscul-esquelètic.

IMG_0863_w

 

QUÈ TRACTA?

L’osteopatia és molt efectiva quan el nostre organisme encara no ha sobrepassat la línia de la patologia, tot i que en aquest cas, també pot anar molt bé per alleujar-ne els símptomes. L’objectiu de l’osteòpata és trobar la causa dels problemes que afecten el nostre cos, i en conseqüència intentar resoldre’ls, mitjançant tècniques de manipulació a nivell múscul-esquelètic sobretot, però també visceral, crani-sacre, neurològic, etc.

Exemples:

 • Alteracions múscul-esquelètiques, com mals d’esquena, contractures, sobrecàrregues musculars, tendinitis, cefalees,
  migranyes tensionals, escoliosi…
 • Alteracions respiratòries, com encostipats de repetició, sinusitis, excés de mucositat, tos no productiva…
 • Alteracions digestives, com estrenyiment, gasos, acidesa, colon irritable, espasmes abdominals…
 • Alteracions genito-urinàries, com incontinència, dolors menstruals, disparèunia…
 • Estrès, angoixa, ansietat…
 • Alteracions i seguiment de l’embaràs, amb l’objectiu de que sigui el més harmoniós i còmode possible, i alhora facilitant el moment del part. També amb l’objectiu d’evitar o resoldre mals d’esquena, ciàtiques, dolor iguinal, etc. I finalment facilitar la recuperació en el post-part.
 • Alteracions pediàtriques, com els còlics del nadó, alteracions del creixement i posturals,
  escoliosi, etc.

A QUI TRACTA?

A qualsevol, des dels més petits als més grans. Sempre amb tècniques adaptades per a cada persona, segons les seves característiques i el seu estat en el moment del tractament.

 

COM TRACTA?

Les tècniques utilitzades són diverses i poden ser aplicades sobre totes les estructures que formen el nostre organisme. Per exemple, articulacions, músculs, lligaments, vísceres, vasos sanguinis, sistema nerviós central o perifèric, entre d’altres. En qualsevol cas, són segures, suaus, no doloroses, i sempre adaptades al pacient que ens consulta.

IMG_0870_w

EN QUÈ CONSISTEIX UNA PRIMERA VISITA?

Abans de començar la primera visita i seguint la Llei Orgànica de la Protecció de Dades, cal signar el consentiment informat. Després d’això, es farà una presa de dades per a confeccionar la història clínica, incloent-hi el motiu de consulta i altres dades mèdiques i de la vostra vida que poden ser importants per descobrir quin és l’origen del problema pel qual consulteu.

En base a aquesta informació, es farà una exploració, amb una observació de l’estructura del cos i una valoració de la mobilitat d’aquest, buscant on pot estar fallant. D’aquesta manera, es planificarà el tractament que pot ser més adequat. En aquest moment s’explicarà què pot estar passant i quines opcions existeixen per ajudar a resoldre-ho o millorar-ho. Les tècniques utilitzades són sempre manuals, adaptades a cada pacient, suaus i no agressives ni doloroses. Si apareix dolor durant el tractament, l’organisme i la pròpia persona es posaran en defensa i el resultat no serà beneficiós, sinó tot el contrari. Les següents visites es basaran en la informació obtinguda en aquesta primera sessió i l’objectiu serà aprofundir en el tractament per a obtenir beneficis més grans i a més llarg termini.